0681911463 info@deoersprong.nl

Missie

 

Herbronnen: vooruit naar de Oorsprong

Er is te veel haast in de wereld. Waarvoor? Het veroorzaakt veel problemen voor onszelf en de natuur om ons heen. Terug naar eenvoud en focus op de diepere waardes in het leven dat is het pad van de Oersprong.

Pad van de Oersprong

Ik heb een aantal jaren geleden stichting de Oersprong opgericht. Belangrijkste drijfveer is een positieve bijdragen leveren aan een betere wereld voor onszelf, onze toekomstige generaties en de natuur om ons heen. Onze westerse manier van leven trekt een spoor van vernieling over de wereld. We zitten gevangen in een ratrace die steeds meer van ons vraagt. Het maakt ons niet gelukkiger, het tegendeel is waar. Het gaat voorbij aan de diepere waardes die wij allen delen: respect, liefde en verbinding. 

Het pad van eenvoud zoals Gandhi ons toonde is het uitgangspunt. Herbronnen, terug naar de oorsprong om vervolgens beter voorwaarts te kunnen. Verbinden met je ware zelf, elkaar (de stam) en de natuur om ons heen staat steeds centraal in alles we doen.

Film missie

Als kind was ik al gefascineerd door film. Al mijn grotere broers en zussen keken naar mij als ik met mijn neus in onze kersverse de tv zat om te avonturen van Pinokio te volgen. Ik heb veel gereisd en gefotografeerd. De laatste jaren is dit steeds meer verschoven naar film. Op 22 april ga ik met Henry Mentink en zijn Krui-tocht opnieuw het avontuur tegemoet. Ik heb er erg veel zin in. Ik ga korte filmpjes maken over de Krui-tocht. Het beste materiaal verwerk ik tot een documentaire. 

Om te zorgen voor goede apparatuur ben ik een crowdfunding gestart. Doe jij mee?

Partners & Sponsors

Pelgrimstocht voor de Aarde

Centrum voor de Aarde

Driewiel ligfiets met surfzeil