stichting de Oersprong

ecologische onthaasting

Bosbaden

Vanaf eind augustus kun je elke laatste vrijdag van de maand terecht voor een Bosbad bij café Mie Pieters. Zie agenda voor de exacte data.

Per wandeling kunnen er 12 personen deelnemen. Je dient jezelf vooraf op te geven via telefoon of mail bij stichting de Oersprong: contact

Bosbaden (Shinrin-yoku) is een onthaastings-wandeling uit Japan. Met de gids ga je samen de natuur in om op een relaxte manier de natuur te ervaren. Het is een heerlijk ontspannen avontuur. Onderweg krijg je een aantal “uitnodigingen” waarbij al je zintuigen volop opengaan. Op deze manier wordt het bos en de natuur op een andere, intensievere manier ervaren. We wandelen ongeveer 2 uur waarbij we hooguit 3 kilometer afleggen. Lekker op een rustige manier thuiskomen bij jezelf in de prachtige natuur. Er is volop ruimte voor stilte maar ook voor onderling delen van de ervaringen. 

De wandeling wordt afgesloten met een theeceremonie in de natuur. De thee wordt gemaakt van kruiden of planten die ter plekke aanwezig zijn en er zijn wat gezonde versnaperingen.

De wandelingen vinden plaats in de prachtige natuur rond om café Mie Pieters in Heukelom. Elke laatste vrijdag van de maand is er een Bosbad.

•           10:00 koffie/thee bij café Mie Pieters

•           10:30 start wandeling

•           13:00 lunch

Kosten

·      Bosbad en Lunch

       (inclusief 2x koffie/thee)        30,-

·      Alleen Bosbad

       (inclusief 1x koffie/thee)       € 17,50

 

Per wandeling kunnen er 12 personen deelnemen. Je dient jezelf vooraf op te geven via telefoon of mail bij stichting de Oersprong: contact

Meer info over café Mie Pieters vind je op hun website: www.mie-pieters.nl.

 

In met name Japan is veel onderzoek gedaan. Een aantal positieve effecten van bosbaden op fysiek, mentaal en spiritueel vlak zijn:

·      Verlaging van stress

·      Verhoging van (het gevoel) van ontspanning

·      Meer creativiteit

·      Verbeterd en (meer) stabiel humeur

·      Versterkt immuunsysteem

·      Verlaging van de bloeddruk

·      Verbeterde slaap

·      Toename in het geluksgevoel, plezier en welzijn

·      Verbeterde relaties, inclusief die met de natuur