stichting de Oersprong
ecologische onthaasting

Mannenweek

in Bella Italia


Van zondag 2 juni t/m zondag 9 juni (2019)

TRY OUT TEGEN KOSTPRIJS!

 locatie:

De week vindt plaats op een prachtig landgoed in de Apennijnen in Italie. Het landhuis Vidovina bevindt zich op een heuvel midden in de natuur, weg van de bewoonde wereld. Het typisch Italiaanse dorp Casola Valsenio (tussen Bologne en Florence) is ongeveer 35 minuten lopen. Meer info onderaan dit document.

Programma:

Paul heeft in 2010 het huis gekocht samen met zijn goede vriend Marten. Het begon als een jongens droom, lekker samen zijn met vrienden een beetje fik stoken en vakantie vieren. Mede dankzij zijn vader (Rob Verbiest) is Vidovina inmiddels uitgegroeid tot een volwaardige “onthaastingsplek” met 20 bedden. Het is tijd om terug te keren naar de begin tijd……

Samen zijn met vrienden, mannen onder elkaar! Het is een ontspannende week, speels maar er is ook ruimte om samen te delen wat ons bezighoudt. We bieden een gevarieerd programma:

Samen “spelen”:

·      Kampvuur

·      Houthakken

·      Uitdagende (sport en spel) activiteiten

·      Natuurbeleving

Samen “zijn”:

·      Verhalen delen

·      Mannencirkel

·      Zweethutbouwen

·      Zweethutceremonie

·      Haka (Maori ritueel)

Samen “ontspannen”

·      Yoga (Kundalini, door Gabrielle een Italiaanse vriendin van ons)

·      Massage (extra programma door Sabrina een Italiaanse vriendin van ons)

Overig programma:

Wat dacht je van zwemmen bij de waterval, Italiaans ijsje eten, pizzaparty, barbecueën, pasta eten, mountainbiken en lekker hangmatten en schommelen, boekje lezen…….

Alle programma onderdelen zijn een uitnodiging geen verplichting!

Heb je zelf suggesties, prima laat het ons weten!

Kosten:

We bieden de week aan voor kostprijs omdat het om een try out gaat.

De kosten voor de week zijn dan ongeveer  €300,- all-inn. Hiervoor krijg je:

·      Accommodatie (2,3 of 4 persoonskamer)

·      Eten en drank (ongeveer 100 euro)

·      Volledige programma wat we samen realiseren (exclusief massage)

·      Vliegreis (prijzen variëren grofweg tussen de 40 en 80 euro)

·      Transport aldaar (ongeveer € 80,-) we huren een aantal auto’s samen met de deelnemers en verrekenen de benzine en verhuur achteraf.

  • Een bijdrage voor de accommodatie wordt op prijs gesteld maar is niet noodzakelijk.

 Deelnemen:

Wil je mee, laat het dan zo snel mogelijk weten want het aantal plaatsen is beperkt. Er kunnen maximaal 17 personen mee! Laat per mail of telefoon aan Godert weten of je mee wilt. Bij hem kan je ook terecht voor vragen en opmerkingen.

godertverbiest@gmail.com

06-81911463

 Team:

 Godert Verbiest:

Ik ben initiatiefnemer en organisator van de week. Inmiddels heb ik de nodige ervaring als deelnemer met mannenwerk en mannencirkels. Ik heb lerarenopleiding gedaan in biologie en gezondheidskunde en heb veel ervaring met activiteiten gericht op natuurbeleving. De laatste jaren richt ik mij meer op “ecologisch onthaasting” en organiseer ik o.a. bosbaden of shinrin-yoku (een onthaastingsconcept uit Japan) in Midden-Brabant. Ik ken het gebied rond Vidovina goed. Ik neem je graag mee op ontdekkingsreis in de natuur.

 Paul Verbiest:

Ik ben de eigenaar van dit huis , samen met Marten van Gils. Toen we het huis in 2010 kochten, was het onbewoonbaar . Maar inmiddels opgeknapt met vrienden en familie. Het samen zijn met groepen mensen in “Vidovina” is mij zo goed bevallen , dat ik dit met meer mensen wil delen. Zelf doe ik niks liever dan, kampvuur maken , hutten bouwen , sporten , lekker eten maken, en relaxen , samen met leuke mensen. Mijn oom Godert Verbiest vind dit ook en daarom hebben we het plan opgepakt een mannen week te organiseren. Graag laat ik je beleven wat het leven in Vidovina zo mooi maakt.

 Rob Bongaarts:

Ik ben van jongs af aan bezig met koken en met zelf voedsel verbouwen. Was het in mijn jeugd de Hollandse keuken en spruitjes uit de tuin. Nu is het permacultuur, paddenstoelen kweken en voedsel uit de natuur en zoveel als mogelijk zelfvoorzienend leven van de overvloed die er is. Ik kook graag voor groepen. Met veel plezier verzorg ik de maaltijden in de week. Ik ben van huis uit fysisch geograaf, maar heb als consultant informatiebeveiliging en IT-auditing ervoor gezorgd dat ik eerder kon stoppen met werken. Daarom doe ik nu alleen de dingen die bij me passen en uitdagingen die op mijn pad komen. Op dit moment bouw ik een experimentele woning midden in een woonwijk van riet, hout en leem op een fundering van stoeptegels, voornamelijk met hergebruikte materialen en met een reguliere bouwvergunning.

 Om alvast de locatie te leren kennen volgen hier wat links:

 De website van het huis Vidovina:

 http://www.vidovina.com/

Een videoclip van het lied “Follow the sun” (Xavier Rudd) die Godert gemaakt heeft in de omgeving van Vidovina.

https://www.youtube.com/watch?v=Vo4SRlkh8Gs&t=67s

Een drone film van het huis:

https://www.youtube.com/watch?v=33LFNgghtvY&t=11s

Google maps:

 https://www.google.nl/maps/place/Via+Piramide,+5,+48010+Casola+Valsenio+RA,+Itali%C3%AB/@43.9074866,11.8738034,7.79z/data=!4m5!3m4!1s0x132b398d5efad51d:0x6e167d8bf7073a17!8m2!3d44.237256!4d11.6265451

 Zonnegroet

Godert

Paul

Rob