stichting de Oersprong
ecologische onthaasting

Follow the sun

Onthaastingsweek in Bella Italia

Van zondag 9 juni t/m zondag 16 juni (2019)

NOG SLECHTS ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR!!!!!!!!!!

locatie:

De week vindt plaats op een prachtig landgoed in de Apennijnen in Italie. Het landhuis Vidovina bevindt zich op een heuvel midden in de natuur, weg van de bewoonde wereld. Het typisch Italiaanse dorp Casola Valsenio (tussen Bologne en Florence) is ongeveer 35 minuten lopen. Meer info onderaan dit document.

Programma:

Het is een onthaastingsweek met de volgende belangrijkste ingrediënten:

·      Natuur: Godert is natuurgids en komt al jaren in Vidovina. Hij neemt je mee naar de prachtige natuur in de omgeving. We gaan o.a. “bosbaden” (een onthaastingsconcept uit Japan: Shinrin-yoku). Verbinding met de natuur en elkaar is het uitgangspunt.

·      Stembevrijding: Wat is er heerlijker dan samen “klinken” in de vrije natuur. Petra heeft een opleiding tot stembevrijding gedaan. Ze nodigt je graag uit om expressie te geven met je eigen stem.

·      Yoga: Gabrielle is een plaatselijke Yoga docent en goede vriendin van ons. Zij geeft Kundalini yoga in de prachtige yogazolder met uitzicht over het landgoed.

·      Overig programma: Wat dacht je van zwemmen bij de waterval, Italiaans ijsje eten, pizzaparty, pasta eten, massage voor de liefhebbers, lekker hangmatten, schommelen, boekje lezen…….

Alle programma onderdelen zijn een uitnodiging en geen verplichting!

Kosten:

De kosten voor de week zijn €450,-. Hiervoor krijg je:

·      Accommodatie (2,3 of 4 persoonskamer)

·      Eten en drank

·      Volledige programma (exclusief massage)

Overige kosten zijn:

·      Vliegreis (prijzen variëren grofweg tussen de 40 en 80 euro)

·      Transport aldaar (ongeveer € 70,-) we huren een aantal auto’s samen met de deelnemers en verrekenen de benzine en verhuur achteraf.

 Deelnemen:

Wil je mee, laat het dan zo snel mogelijk weten want het aantal plaatsen is beperkt. Er kunnen maximaal 16 personen mee! Laat per mail of telefoon aan Godert weten of je mee wilt. Bij hem kan je ook terecht voor vragen en opmerkingen.

godertverbiest@gmail.com

06-81911463

 Team:

 Godert Verbiest:

Ik ben initiatiefnemer en organisator van de week. Ik heb lerarenopleiding gedaan in biologie en gezondheidskunde en heb veel ervaring met natuur en milieu-educatie. De laatste jaren richt ik mij meer op “ecologisch onthaasting” en organiseer ik o.a. bosbaden of shinrin-yoku (een onthaastingsconcept uit Japan) in Midden-Brabant. Ik neem je graag mee op ontdekkingsreis in de natuur.

 Petra Verbiest:

“Als ik dans zingt mijn lichaam. Als ik zing danst mijn ziel”

Dans - en stemexpressie spelen een belangrijke rol in mijn leven. Juist op "de meest pijnlijke en moeilijke momenten in mijn leven" heb ik "de helende kracht" mogen ervaren van dans -en stemexpressie. Door je "diepste pijn en grootste vreugde" te durven klinken en dansen te midden van een groep mensen als getuige. Maakt, dat je jezelf steeds een beetje meer kan bevrijden van " allerlei ballast" en gewoon jezelf mag zijn in al je kracht en kwetsbaarheid. In de week neem ik je mee op "een innerlijke reis". Waarin ik je kennis laat maken met dans-en stemexpressie/stembevrijding. Al klinkend en bewegend ontdek je "jou eigen authentieke stemgeluid en dansbewegingen". Je valt samen met de klanken en trillingen van de stem en beweging vanuit jezelf en de andere mensen in de groep. Vanuit eigen ervaring tijdens mijn opleiding dans- en bewegingsexpressie en de opleiding stemexpressie en stembevrijding heb ik aan den lijve mogen ervaren wat dans - en stemexpressie allemaal met je kan doen. Laat je ......... inspireren. Kom mee dansen, bewegen, klinken op deze prachtige locatie in Bella italia. Wees welkom!!

 Cristina Arrabal:

Mijn naam is Cristina en ik ben in Spanje geboren. Ik ben de partner van Godert. Ik help Godert met de voorbereiding van de week. In Italie zal ik helpen met de diverse activiteiten en Rob helpen met het koken.

 Rob Bongaarts:

Ik ben van jongs af aan bezig met koken en met zelf voedsel verbouwen. Was het in mijn jeugd de Hollandse keuken en spruitjes uit de tuin. Nu is het permacultuur, paddenstoelen kweken en voedsel uit de natuur en zoveel als mogelijk zelfvoorzienend leven van de overvloed die er is. Ik kook graag voor groepen. Ik verzorg met veel plezier de maaltijden tijdens de week. Ik ben van huis uit fysisch geograaf, maar heb als consultant informatiebeveiliging en IT-auditing ervoor gezorgd dat ik eerder kon stoppen met werken. Daarom doe ik nu alleen de dingen die bij me passen en uitdagingen die op mijn pad komen.  Op dit moment bouw ik een experimentele woning midden in een woonwijk van riet, hout en leem op een fundering van stoeptegels, voornamelijk met hergebruikte materialen en met een reguliere bouwvergunning.

 Om alvast de locatie te leren kennen volgen hier wat links:

 De website van het huis Vidovina:

 http://www.vidovina.com/

Een videoclip van het lied “Follow the sun” (Xavier Rudd) die Godert gemaakt heeft in de omgeving van Vidovina.

https://www.youtube.com/watch?v=Vo4SRlkh8Gs&t=67s

Een drone film van het huis:

https://www.youtube.com/watch?v=33LFNgghtvY&t=11s

Google maps:

 https://www.google.nl/maps/place/Via+Piramide,+5,+48010+Casola+Valsenio+RA,+Itali%C3%AB/@43.9074866,11.8738034,7.79z/data=!4m5!3m4!1s0x132b398d5efad51d:0x6e167d8bf7073a17!8m2!3d44.237256!4d11.6265451

 Zonnegroet

Godert

Petra

Cristina

Rob