0681911463 info@deoersprong.nl

Over mij

 

Happy eco-pionier

Niet bij de pakken neerzitten maar een positieve bijdragen leveren aan een betere wereld dat is mijn focus. Hierbij zet ik mijn diverse talenten in voor projecten en activiteiten van de de Oersprong en andere verwante organisaties.

Ontstaan van de Oersprong

Het begon ooit met mijn eerste bezoek aan de Millinger theetuin nabij Nijmegen. Het is een van de mooiste theetuinen in Nederland. Zoiets wilde ik creëren in Brabant maar dan gecombineerd met een natuurcamping. 5 hectare maisakker omtoveren in een paradijs waar de bezoekers even los kunnen komen van hun dagelijkse beslommeringen. Een prachtig plan wat goed ontvangen werd maar erg moeilijk realiseerbaar. De laatste jaren richt ik mij meer op projecten en activiteiten die wat makkelijker van de grond komen. Het gaat hierbij om o.a. om onthaastingsweken, Bosbaden (shin-rin-yoku) en ceremonies voor vriend en wisdomkeeper Ragnar Johnsen uit Noorwegen. 

Ik zet mijn talenten ook vaak in voor andere organisaties zoals Stadshout Den Bosch (opgericht door studiegenoot Vincent Geurts), GEN Nedeland (Ecovillage Network Nederland), Turnclub van Merlijn Twaalfhoven en het Veerhuis (Centrum voor de Aarde).

 

Toekomst Oersprong

Er zijn ook nog dromen voor de toekomst zoals het opzetten van een eenvoudige leef- en onthaastingsplek “University of Simple living”. Een plek waar we op een inspirerende manier samenleven met elkaar en de natuur. En er is nog een stille wens om op avontuur te gaan de wereld in. Met een elektrische fiets met aanhanger en zonnepanelen inspirerende eco-pioniers en natuurvolkeren opzoeken. Verhalen ophalen met de camera en die delen met de wereld. Gewoon om te laten zien dat er alternatieve zijn. 

Over mij

Ik ben Godert Verbiest initiatiefnemer van stichting de Oersprong. Liefde voor de natuur is mij met de paplepel ingegeven. Samen met mijn ouders uitwandelen. Mijn moeder met haar neus in de berm opzoek naar natuurschatten en avontuur. Hun grote hart en de open deur naar de wereld heeft mij altijd geïnspireerd om het goede te doen ook voor de ander. Al tijdens mijn opleiding tot leraar biologie en gezondheidskunde heb ik mij gespecialiseerd in natuur- en milieueducatie. Het grootste deel van mij carrière ben ik werkzaam geweest in dit werkveld, met name op kinderboerderijen in de randstad. Na een persoonlijke crisis is mijn aandacht meer verschoven van kinderen naar volwassenen. Ik merkte dat steeds meer mensen om mij heen worstelen om het hoofd boven water te houden. Samenzijn in de natuur, onthaasten, kan een goede manier zijn van broodnodig herstel. Ik hou erg veel van de veelzijdigheid van het werken voor de Oersprong. Zo kan ik mijn vele talenten lekker uitleven.

Samenwerking

 Inmiddels werk ik veel samen met andere organisaties. Gelukkig krijg ik ook steeds meer hulp van anderen die het initiatief van de Oersprong steunen.

Zo heeft mijn partner Cristina Arrabal de nieuwe website gemaakt. En helpt kunstenares Conny Mahieu mij met de bouw van een fietskar in de vorm van een slak. De ultieme verbeelding van onthaasting.

Partners & Sponsors

Pelgrimstocht voor de Aarde

Centrum voor de Aarde

Driewiel ligfiets met surfzeil