Over ons

samen bouwen aan een groene toekomst

het team

missie

onthaasten

natuur

Het team

Godert Verbiest

De belangrijke drijvende kracht achter de Oersprong is Godert Verbiest. Opgeleid als docent biologie en gezondheidskunde in Tilburg. Hij heeft veel ervaring met natuuronderwijs o.a. als projectleider op diverse centra voor voor natuur- en milieueducatie in de Randstad. In 1995 heeft hij door stress op het werk en in zijn thuissituatie een heftige periode meegemaakt. Gelukkig is hij goed en snel hersteld. In 2008 is hij gestart met stichting de Oersprong en is de focus meer komen te liggen om volwassenen en natuurbeleving.

Een belangrijk uitgangspunt in zijn werk voor de Oersprong is playfulness. De komst van Nationaal Park van Gogh was voor Godert een extra aanleiding om weer met een eigen project te starten. Hij is open over zijn kwetsbaarheid en met zijn enthousiasme en grote netwerk heeft hij inmiddels al veel mensen geïnspireerd om mee te doen met “Tipi’s van Gogh”.

Cristina Arrabal

Als partner van Godert is Cristina een belangrijke steun en toeverlaat. Inmiddels heeft ze zich behoorlijk bekwaamd in het maken van websites. Met haar geduld en oog voor detail en schoonheid verzorgd zij de website van de Oersprong.

Ze is werkzaam in de keuken van café Mie Pieters. Met haar gulle lach en liefdevolle aandacht is zij ook een perfecte gastvrouw. Zonder haar geen Tempel of Love, de thuisbasis van de Oersprong!

 

Zhen Ming Ng: babyPRO

Eveneens woonachtig in de Temple of Love in Tilburg  is Zhen Ming Ng (babyPRO). Hij is vriendelijk, bescheiden. Hij heeft een Chinese achtergrond en is  opgegroeid in Maleisië. Naast het maken van prachtige video’s en foto’s is Ming ook vaak een praktische ondersteuner bijvoorbeeld met op- en afbouw van de tipi. Bovendien kookt hij vaak als we een groep mensen te gast hebben.

 

Fred van Wijk

Fred van Wijk is ontwerper van houten speeltuinen. Hij heeft het concept van de tipi technisch uitgewerkt en geeft advies over de bouw van de tipi. Fred is ook een goede grafisch ontwerper. Wij zijn erg blij met zijn enthousiaste inbreng.

 

Nicolai Verbiest

Nicolai is een professionele timmerman en heeft vaak als vrijwilliger geholpen in de werkplaats. Hij is een allround bouwer met een eigen bouwbedrijf. In de toekomst willen we o.a. met Nicolai het concept van de tipi verder ontwikkelen tot tiny house: de Tiny tipi.

 

Naast ons vaste team, hebben we ook een groep vrijwilligers die ons regelmatig helpen. Wij zijn erg blij met hun inzet. Samen hebben we al veel plezier gehad en mooie projecten gerealiseerd.

Missie

Eenvoud

Belangrijkste drijfveer van de Oersprong is een positieve bijdragen leveren aan een betere wereld voor onszelf, onze toekomstige generaties en de natuur om ons heen. Onze westerse manier van leven trekt een spoor van vernieling over de wereld. We zitten gevangen in een ratrace die steeds meer van ons vraagt. Het maakt ons niet gelukkiger, het tegendeel is waar. Het gaat voorbij aan de diepere waardes die wij allen delen: respect, liefde en verbinding. 

Het pad van eenvoud zoals Gandhi ons toonde is het uitgangspunt. Herbronnen, terug naar de oorsprong om vervolgens beter voorwaarts te kunnen. Verbinden met je ware zelf, elkaar (de stam) en de natuur om ons heen staat steeds centraal in alles wat we doen

Onthaasten

Slowdown

Er is te veel haast in de wereld. Het veroorzaakt indirect veel problemen voor onszelf en de natuur om ons heen. Langzaam maar zeker ziet de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen er steeds minder rooskleurig uit. Het wordt tijd dat we ons herbronnen. Dat we beseffen en ervaren dat we onderdeel zijn van de natuur. Slow living, onthaasten, even bijkomen van de ratrace. Terug naar eenvoud en focus op de diepere waarden in het leven, dat is het pad van de Oersprong.

Natuur

Verbinden met de natuur

In al onze projecten en opdrachten voor andere organisaties staat de natuur centraal. De drie belangrijkste elementen hierbij zijn:

  • Thuiskomen bij jezelf. (Her)ontdekken van je eigen natuur.
  • Verbinden met de “stam”, de mensen om je heen.
  • Verbinden met de natuur om ons heen.

Het gaat daarbij uitdrukkelijk niet om het wijzende vingertje. We laten graag op een positieve manier zien dat het ook anders kan.