0681911463 info@deoersprong.nl

Projecten

 

Eco-pionieren voor een mooiere wereld

In de projecten en activiteiten die ik organiseer en steun hebben altijd een positieve insteek. Ze laten zien dat een andere meer respectvolle omgang met onszelf, elkaar en de wereld om ons heen mogelijk is.

Momenteel ben ik voornamelijk bezig met het ondersteunen van de Krui-tocht van het Veerhuis in Varik. Ik doe dat als filmmaker en organisator van een evenement in Tilburg op 25 april.

Wil je meer info over de Krui-tocht neem dan een kijkje op de website van het project. Je kan zien hoe je zelf aarde kan doneren voor in de kruiwagen en hoe je mee kan lopen met de pelgrimstocht.

  www.wheelbarrow-walk.com

Krui-tocht voor de Aarde

25 april Muzentuin Tilburg

Tilburg rolt de groene loper uit voor de Krui-tocht van Henry Mentink van het Veerhuis.

Hij is initiatiefnemer van Het Veerhuis (Voor de Aarde). “Ik deelde auto’s en wil nu de hele Aarde delen” aldus Henry en het idee van de hele Aarde op de Werelderfgoedlijst was geboren. Op 22 april (de dag van de Aarde) vertrekt hij samen met andere wandelaars vanuit het Veerhuis in Varik. Met een kruiwagen vol gedoneerde zakjes aarde loopt Henry naar het Unesco-hoofdkantoor in Parijs. Een prachtige pelgrimstocht van 45 dagen. Belangrijkste doel is de Aarde leefbaar maken en houden ook voor toekomstige generaties na ons. Het goede nieuws is dat hij ook door Tilburg komt! 

Life is a picknick and you are invited! 

Doe mee 25 april

Op maandagmiddag 25 april (meivakantie) maken we samen een prachtig programma voor kinderen, jongeren en (groot)ouders. Je bent van harte welkom! Er zijn diverse workshops, optredens en sport en spelactiviteiten. Maar nog leuker je kan zelf de STER zijn en optreden op een van de zeepkisten! Laat het ons weten als je jouw talent wil delen…. Voor de Aarde!

Filmen Krui-tocht

Als initiatiefnemer van de Oersprong ga ik, Godert Verbiest, vrijwel de gehele Krui-tocht mee om te filmen. Ik volg Henry Mentink met een bijzonder ligfiets: de Whike. Het is een driewieler met een surfzeil erop. Achter de fiets komt een fietskar in de vorm van een grote slak. Dit symboliseert de “onthaasting”. Het pad van eenvoud. We bezoeken onderweg allerlei interessante projecten die op een positieve manier bijdrage aan een leefbare aarde. Er zullen bijna elke dag filmpjes verschijnen op deze website en die van het Veerhuis: 

 www.wheelbarrow-walk.com

Uiteindelijk maken we van een materiaal een mooie documentaire.

 

Krui-tocht documentaire

Van de mooiste filmbeelden van de Krui-tocht maken we na afloop van de pelgrimstocht een documentaire. Om dit mogelijk te maken zoeken we nog mensen die op een praktische manier kunnen bijdragen. Natuurlijk is een donatie of materieel sponsoring meer dan welkom. Laat ons weten als je interesse in de link vind je een overzicht van onze huidige partners en sponsors.

Partners & Sponsors

Pelgrimstocht voor de Aarde

Centrum voor de Aarde

Driewiel ligfiets met surfzeil