0681911463 info@deoersprong.nl

Projecten

 

Eco-pionieren voor een mooiere wereld

In de projecten en activiteiten die ik organiseer en steun hebben altijd een positieve insteek. Ze laten zien dat een andere meer respectvolle omgang met onszelf, elkaar en de wereld om ons heen mogelijk is.

Slow living en slow food in de Italiaanse natuur

We nodigen je uit voor een weekje onthaasten in het prachtige landhuis “Vidovina” in de slow food regio van Italië (tussen Bologna en Florence).

Vidovina ligt op de top van een heuvel midden in de natuur vlakbij een regionaal natuurreservaat. Een heerlijke plek om te onthaasten. In het verleden heb ik al diverse weken georganiseerd op deze prachtige plek van mijn neef Paul.

www.vidovina.com

Locatie

Aan de voet van de heuvel in de vallei ligt een leuk typisch Italiaans dorpje Casola Valsenio met de oudste kruidentuin van Europa.

Al met al een perfecte plek om te ontspannen, te genieten van goed vegetarisch/veganistisch eten en samen te zijn met gelijkgestemde mensen.

Voor Corona organiseerde ik (Godert Verbiest) daar enkele weken met natuurverbinding. Mensen wegwijs maken in de prachtige omgeving, samen ontspannen en genieten van lekker Italiaans eten.

Ik ben erg blij om terug te gaan naar Vidovina. We hebben een goed team om er samen een mooie week van te maken

 

Team

Ik ontmoette Kruno (de kok) in juni van dit jaar in Slovenië, waar hij kookte voor een groep eco-pioniers. Ik was erg geraakt door zijn kookkunst (“Taste of Freedom”) en persoonlijkheid. We werden heel snel soulbrothers. Ik ben erg blij om deze week met hem te organiseren.

Ook zijn partner Petra doet mee. Ze is een kunstenaar ervaren grafisch ontwerper, permaculturist en yogadocent.

 

 

Programma

Het “programma” zal zeer flexibel zijn en als groep samen worden gemaakt.

Hier zijn enkele van de mogelijkheden:

 • bezoek de kruidentuin
 • natuurwandeling
 • grotten bezoeken
 • yoga
 • workshop (koken, permacultuur, kunst)
 • massages
 • bezoek waterval
 • Florence
 • Brisighella (Oud dorp dichtbij Vidovina)
 • bosbaden (shinrin-yoku)
 • Mountain biking
 • bezoek aan de zee
 • en natuurlijk Pizza Party!

Ook zijn wij benieuwd naar uw suggesties of input.

Praktische informatie

Omdat het het einde van het seizoen is en het huis van mijn neef Paul en zijn vriend Marten is, kunnen we het tegen lage kosten huren. Samen met mijn broer Rob, de vader van Paul, heb ik veel geholpen met de verbouwing. In ruil daarvoor spraken we af om doordeweeks wat licht werk te doen (bomen planten, tuinieren of schilderen).

Prijs (inclusief eten, koken, accommodatie en programma)

375 euro

niet inbegrepen vervoer:

Godert kan drie extra personen meenemen met de auto vanuit Nederland.

Kruno en Petra kunnen twee extra personen meenemen uit Kroatië.

Indien nodig kunnen we een of meerdere auto’s huren op de luchthaven.

De luchthaven van Bologna ligt op 1 uur en 15 minuten rijden.

Luchthaven Florence 2 uur rijden.

Als je mee wilt doen aan deze mooie week, laat het ons dan weten door contact op te nemen met Godert.

Als je nog meer mensen hebt die mogelijk geïnteresseerd zijn, deel de e-mail dan gerust!

Godert Verbiest

godertverbiest@gmail.com

0031-681911463

Team

Kruno is een enthousiaste chef-kok en ontwerper van permacultuur. Hij komt uit Kroatië en is 32 jaar oud. Hij combineert zijn liefde voor de natuur en gezonde voeding tot een harmonieuze maaltijd voor lichaam en geest. Hij geeft kooklessen voor alle leeftijden en niveaus. Met zijn partner Petra verbouwt hij biologisch voedsel aan de rand van Zagreb (de hoofdstad van Kroatië).

Petra (30) is de partner van Kruno. Ze is een kunstenaar (schilder). In elk schilderij zit een medicijn, er is iets dat diepe wonden heelt, blokkades opheft en de doorstroming bevordert. Ze is ook een permacultuur ontwerper (voornamelijk biologische groente- en fruitteelt) en yogaleraar.

Godert (58) is een gepassioneerd eco-pionier. Hij houdt ervan om mensen samen te brengen en een harmonieuze stam te creëren. Hij is een ervaren natuurgids en leraar. Hij is een goede organisator, filmmaker en DJ (wereldmuziek).

Godert heeft zijn eigen stichting in Nederland “de Oersprong”. Het gaat erom mensen te verbinden met hun eigen natuur, elkaar (stam) en de niet-menselijke natuur om ons heen

Partners & Sponsors

Pelgrimstocht voor de Aarde

Centrum voor de Aarde

Driewiel ligfiets met surfzeil