Projecten

Eco-pionieren voor een mooiere wereld

De projecten en activiteiten die we organiseren en steunen hebben altijd een positieve insteek. Ze laten zien dat een andere meer respectvolle omgang met onszelf, elkaar en de wereld om ons heen mogelijk is.

Tipi’s Van Gogh

Op dit moment zijn we vooral bezig met de verdere ontwikkeling van het project  Tipi’s van Gogh

Timmer mee!

We zijn nu druk met de laatste bouwfase van ons project Tipi’s van Gogh. In maart pakken we de hammer letterlijk weer op en gaan we lekker fysiek aan de slag. Mocht je zin hebben om mee te bouwen, organiseren of straks te helpen op de diverse festivals, laat het ons weten!

University of simple living

Oer…sprong… naar de toekomst!

Alvast een sprong in de verdere toekomst. Hoe zou het zijn als de tipi uiteindelijk een vaste plek krijgt ergens in het prachtige Nationaal Park van Gogh. Dat de tipi het startpunt kan zijn van een “University of Simple Living”. Een plek waar we kunnen onthaasten, even bijkomen van de ratrace. In de video hiernaast verteld Godert Verbiest (initiatiefnemer van de Oersprong) over zijn droom.

Tiny Tipi

Tijdens het maken van de tipi ontdekten we dat het ontwerp zich ook prima leent voor een tiny house variant: de Tiny Tipi. Met een vloeroppervlak van 6 meter doorsnede heb je ruim 19 m² leefruimte. De tipi is hoog genoeg voor het plaatsen van een slaapzolder voor twee personen. Een idee wat daarbij aansluit, is ouders en grootouders verleiden om Paulownia bomen te planten voor hun (klein) kinderen. Zo kunnen ze na 10 jaar het hout bijvoorbeeld gebruiken voor het bouwen van een tiny house. Grow your own tiny tipi! We zouden dit graag realiseren met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt.